На цій сторінці викладені положення Політики конфіденційності (далі - «Політика»), що визначають правила використання інформації про Користувача та розповсюджується на Користувачів, що зареєстрували петицію(-ї) та/або проголосували за будь-яку(-і) петицію(-ї) на сайті «Petitions.com.ua» або за допомогою мобільного додатку «Petitions UA» (далі - «Сайт»).

Реєструючись на Сайті, Ви підтверджуєте, що ознайомились з положеннями цієї Політики, та приймаєте всі її умови без заперечень, при цьому Ваша згода з цією Політикою є добровільним волевиявленням щодо надання дозволу на збір та обробку Ваших персональних даних.

При цьому, користування Сайтом відбувається відповідно до Умов користування Сайтом, з положеннями яких Ви маєте можливість ознайомитися за посиланням «https://petitions.com.ua/page/rules».

Коли та яку саме інформацію ми збираємо?

В процесі Вашої реєстрації на Сайті, реєстрації петиції та/або голосуванні за петицію, Сайт фіксує та опрацьовує наступну інформацію та персональні дані, зокрема:

  • Інформацію, яку Користувач надає про себе самостійно під час реєстрації (створення облікового запису, зокрема прізвище, ім'я, по батькові, місто та країну проживання) або в процесі використання сервісів Сайту, включаючи персональні дані Користувача (в т.ч. коментарі Користувача, залишені на Сайті). Надання обов'язкової інформації для реєстрації на Сайті, створення петиції та/або голосування позначено окремими відмітками. Інша інформація надається Користувачем на його розсуд.
  • Дані, які автоматично передаються сервісам Сайту у процесі їх використання за допомогою встановленого на пристрої Користувача програмного забезпечення, у тому числі IP-адреса, інформація про браузер Користувача (чи іншу програму, за допомогою якої здійснюється доступ до Сайту), час доступу, адреса сторінки, що запитується тощо (надалі – Інформація про Користувача).

При цьому, вказана Інформація про Користувача охороняється відповідно до положень цієї Політики.

З якою метою збирається така інформація?

Вищевказана Інформація про Користувача є необхідна для заповнення Вами реєстраційних форм та ідентифікації особи під час голосування. Це є обов’язкові дані для законності формування петиції. У разі, якщо вказані Вами дані надають значні підстави для сумнівів – Ваш голос може бути не врахований.

Умови використання Інформації про Користувача

Ця Політика застосовується лише до сервісів Сайту. Сайт не контролює та не несе відповідальності за сайти третіх осіб, на які Користувач може перейти за посиланнями, доступними на Сайті, у тому числі в результатах пошуку. На таких сайтах у Користувача може збиратися або запитуватися інша персональна інформація, а також можуть здійснюватися інші дії.

Сайт не перевіряє достовірність персональної інформації, що надається Користувачами, та не здійснює контроль за їх дієздатністю. Проте Адміністрація Сайту виходить з того, що Користувач надає достовірну та достатню персональну інформацію з питань, пропонованих у формі реєстрації.

Персональні дані Користувача зберігаються в базі персональних даних «Контактні дані «petitions.com.ua»», що використовується Адміністрацією Сайту, відповідно до вимог чинного законодавства України. У разі відкликання Користувачем згоди на обробку персональних даних, Користувач не допускається до подальшого користування Сайтом.

Користувач своєю згодою за цією Політикою свідчить і підтверджує, що він ознайомлений і повністю згодний з нею, та буде її дотримуватися, що він ознайомлений з правами, які стосуються його персональних даних, а також з тим, що його добровільно надані персональні дані є згодою на їх обробку Адміністрацією на свій розсуд будь-якими способами з маркетинговою та/або будь-якою іншою метою, що не суперечить законодавству України, зокрема, виконання вимог законодавства України щодо реклами, сплати податків, та в сфері бухгалтерського обліку, для збору та підготовки статистичної інформації тощо.

Своєю згодою з цією Політикою Користувач надає Адміністрації згоду в порядку, визначеному Законом України «Про захист персональних даних», на обробку та використання його персональних даних будь-яким незабороненим чинним законодавством України способом.

Користувач своєю згодою з цією Політикою свідчить і підтверджує, що згодний на включення його персональних даних в Базу персональних даних «Контактні дані «Petitions.com.ua»», що використовується Адміністрацією, а також на їх обробку.

Окрім вищевикладеного, Сайт та Адміністрація може використовувати та/або розкривати Ваші персональні дані включаючи, але не обмежуючись такими випадками:

  • Якщо ви прямо вимагаєте цього (наприклад, використовуючи методи аутентифікації у соціальних мережах);
  • Якщо це прямо вимагається чинним законодавством України;
  • У випадках передачі прав на сайт від Адміністрації до третіх осіб.

Фіксація, зберігання та обробка персональних даних Користувача може здійснюватися Адміністрацією Сайту самостійно або може бути передана третім особам на підставі договору з обов’язковою умовою збереження конфіденційності.

При цьому, Адміністрація Сайту не несе будь-якої відповідальності за захист персональних даних, розміщених Користувачем, від неправомірного або випадкового доступу до них, знищення, перекручення, блокування, копіювання, поширення персональних даних, а також інших неправомірних дій. Так само як Адміністрація Сайту не несе будь-якої відповідальності за порушення прав третіх осіб в результаті дій Користувача з розміщення таких персональних даних.

Права Користувача

Користувач має право:

  • відредагувати, змінювати та доповнювати свої персональні дані на Сайті. При цьому, Користувач зобов’язаний вносити до вашого облікового запису правдиву, точну та повну інформацію;
  • застосовувати передбачені законом засоби правового захисту прав Користувача в разі порушення законодавства про захист персональних даних.

Конфіденційність

У випадку, якщо при використанні Сайту Користувачеві будь-яким способом стала відома інформація відносно «petitions.com.ua» та/або Адміністрації та/або третіх осіб чи інших Користувачів, яка відповідно до законодавства України відноситься до конфіденційної та/або до лікарської таємниці та/або до комерційної таємниці, Користувачу заборонено зберігати, використовувати та/або поширювати таку інформацію.

Користувач розуміє й погоджується з тим, що розміщуючи на Сайті інформацію, відносно якої Користувачем самостійно не передбачено обмеження доступу, будь-яка третя особа може одержати доступ до цієї інформації.

Даний сайт використовує файли cookies. Cookies дозволяють нам зрозуміти, яким чином відвідувачі використовують наш сайт з метою покращення рівня його роботи та комфорту для Користувача. Обробка вказаних даних відбувається у відповідності до Політики конфіденційності. Подальше використання цього сайту розглядатиметься як ваша згода на використання cookies.

Що таке файли cookies?

Cookies – це певний фрагмент даних, що зберігається веб-браузером Користувача під час використання Сайта. Такі дані використовуються з метою автоматичної аутентифікації Користувача, зберігання персональних налаштувань Користувача, ведення статистичних спостережень тощо.

Які файли cookies Сайт може використовувати?

З метою покращення роботи сервісів Сайту та їх більш комфортного користування для відвідувачів, Сайт може використовувати технічні та аналітичні cookies, cookies сеансів відвідування, а також файли cookies соціальних мереж.

Технічні cookies необхідні для отримання доступу Користувачем до Сайту та надсилаються веб-браузеру Користувача автоматично.

Аналітичні cookies можуть використовуватися для збору та обробки аналітичної інформації щодо кількості відвідування Сайту, джерел таких відвідувань (наприклад відвідування Сайту за посиланнями Google або за посиланнями з інших сайті або соціальних мереж). Також така інформація стосується конкретних даних про те, яким чином Користувачі використовують Сайт та які сторінки є найбільш популярними.

Cookies сеансів відвідування використовуються для більш швидкої роботи Сайту через веб-браузер Користувача. Це досягається, наприклад, шляхом зберігання інформації про відкриті під час поточного сеансу сторінки для того, щоб в майбутньому така сторінка відкрилася швидше.

Cookies соціальних мереж використовується у випадку, якщо додатки сторонніх сайтів (соціальних мереж) впроваджуються в ресурси Сайту у вигляді посилань чи за допомогою програмованих сценаріїв та алгоритмів для розширення можливостей використання Сайту з боку Користувача.

Звертаємо увагу Користувачів, що вони вільні у тому, щоб дозволити або заборонити Сайту використання їх файлів cookies шляхом налаштування веб-браузера, завдяки якому кожний окремий Користувач отримує доступ до Сайту. У разі, якщо Користувач заборонив Сайту використання певних cookies, Адміністрація не може гарантувати швидкої та безперебійної роботи Сайту для таких Користувачів.

Дякуємо, що відвідали веб-сайт «Petitions.com.ua» чи/або використовуєте мобільний додаток «Petitions UA» (далі - Сайт). Даний сайт розроблений з метою створення зручного механізму вираження волевиявлення громадян України за допомогою сучасних ресурсів шляхом реєстрації електронних петицій та голосування за них.

На цій сторінці викладено Умови користування Сайтом, що визначають правила використання Користувачем матеріалів та сервісів Сайту (далі – «Умови»).

Будь ласка, уважно ознайомтеся з даними Умовами для подальшого розуміння правил використання Сайту. Використовуючи Сайт або отримуючи до нього доступ будь-яким способом, Ви погоджуєтесь з цими Умовами.

1. Загальні умови

1.1. Використання матеріалів та сервісів Сайту регулюється нормами чинного законодавства України та цими Умовами.

1.2. Дані Умови є публічною офертою. Отримуючи доступ до матеріалів Сайту, Користувач вважається таким, що надав згоду на дотримання правил користування Сайтом, визначених в даних Умовах без будь-яких заперечень та застережень.

1.3. Умови поширюються на всіх Користувачів Сайту - як на Користувачів, що не мають облікового запису на Сайті (незареєстрованних Користувачів), так і на Користувачів, що мають обліковий запис (зареєстровані Користувачі). Під обліковим записом розуміється сукупність інформації про Користувача й даних авторизації (логін, пароль тощо).

1.4. У разі, якщо Ви заповнюєте та підписуєте петиції та опитування, ми фіксуємо Ваші прізвище, ім'я, по батькові, місто та країну проживання, а також залишені Вами коментарі. Ми можемо надавати компіляції, складені з петицій і Ваших коментарів, різним цільовим групам, а також пресі. Ми не будемо публікувати Вашу адресу, однак можемо надати її вибраній цільовій групі в якості частини петиції. Крім того, ми можемо публікувати Ваші коментарі, а також Ваші прізвище, ім'я, по батькові, місто і країну проживання в пресі та Інтернеті. Ви маєте можливість детальніше ознайомитися з Політикою конфіденційності та захисту Ваших персональних даних (далі – Політика конфіденційності) за посиланням: https://petitions.com.ua/page/rules.

1.5. Даний Сайт належить та управляється Полочаніновим В.Г. (далі – Адміністрація), адреса електронної пошти якого: support@petitions.com.ua.

2. Права, обов’язки та відповідальність Користувача

2.1.Користувач має право розміщувати на Сайті контент відповідно до даних Умов та користуватися усіма технічними можливостями, наданими Сайтом, виключно на некомерційних засадах.

2.2. Користувач погоджується не чинити дій, які можуть розглядатись як такі, що порушують законодавство України або норми міжнародного права, в тому числі у сфері інтелектуальної власності, авторських/або суміжних прав, а також будь-яких дій, які призводять або можуть призвести до порушень роботи Сайту та його сервісів.

2.3. Користувачеві заборонено:

  • Створювати декілька облікових записів на Сайті, якщо фактично вони належать одній і тій самій особі;
  • Вчиняти дії, спрямовані на введення інших Користувачів в оману;
  • Надавати в користування свій обліковий запис та/або логін і пароль від свого облікового запису третім особам;
  • Реєструвати обліковий запис від імені або замість іншої особи. При цьому, дозволена реєстрація від імені й за дорученням іншої фізичної особи або юридичної особи за умови одержання необхідних повноважень у порядку й формі, передбачених законодавством України;
  • Розміщувати інформацію (включаючи будь-які матеріали), що порушує авторські права, права на знаки для товарів і послуг, права промислової власності та/або права на інші об'єкти інтелектуальної власності, що належать Адміністрації Сайту та/або третім особам;
  • Розміщувати інформацію, що порушує права й законні інтереси третіх осіб (у тому числі, розміщення фотографій і відеороликів, основним об'єктом яких є людина, якщо ця людина не давала згоди на розміщення на Сайті фотографії або відео з її участю);
  • Розміщувати матеріали рекламного, еротичного, порнографічного або образливого характеру;
  • Використовувати будь-які комп'ютерні програми для автоматизованого збору інформації на Сайті;
  • Використовувати будь-яке програмне забезпечення, алгоритм чи електронну систему або здійснювати інші дії, які дозволяють втрутитись у роботу Сайту або створити надзвичайне навантаження на нього;
  • Здійснювати незаконний збір, систематизацію, зберігання або поширення персональної інформації інших Користувачів;
  • Намагатися одержати доступ до облікового запису та/або логіну й паролю іншого Користувача будь-яким способом, включаючи, але не обмежуючись, шляхом обману, зловживання довірою, підбору логіна й пароля;

2.4. Відповідальність Користувача:

  • Користувач самостійно відповідає за будь-яке використання наданої на Сайті інформації.
  • Користувач самостійно несе відповідальність перед третіми особами за свої дії або бездіяльність при використанні Сайту.
  • Користувач попереджений про те, що Адміністрація не несе відповідальності за відвідування і використання Користувачем будь-яких зовнішніх ресурсів, посилання на які можуть знаходитись на Сайті.
  • Користувач зобов'язується самостійно та за свій рахунок врегулювати всі претензії третіх осіб, що пов'язані з дією або бездіяльністю Користувача при використанні Сайту.
  • Якщо Користувачем не доведене зворотне, будь-які дії, здійснені з використанням його облікового запису та/або його логіна й пароля, вважаються здійсненими цим Користувачем.
  • У випадку розміщення Користувачем на Сайті інформації або здійснення інших дій, що не відповідають Умовам, Адміністрація має право без повідомлення, за власним розсудом видалити повністю або частково розміщену Користувачем інформацію, включаючи ту інформацію, у відношенні якої важко визначити її відповідність Умовам та/або законодавству, що застосовується.
  • За порушення положень даних Умов, Адміністрація Сайту має право без попереднього повідомлення блокувати доступ Користувача до Сайту та/або видалити обліковий запис Користувача.

2.5. З метою поліпшення якості роботи Сайту, отримання відповідей на запитання Користувача, Користувач може звернутися до Адміністрації з електронним листом на адресу електронної скриньки Сайту
«support@petitions.com.ua».

3. Права, обов’язки та відповідальність Сайту

3.1. Адміністрація має право у будь-який час в односторонньому порядку змінювати Умови без будь-якого попередження Користувача. Такі зміни вступають у силу на третій день з моменту розміщення нової версії Умов на Сайті. При не погодженні Користувача з внесеними змінами він зобов’язаний відмовитись від доступу до Сайту, припинити використання матеріалів і сервісів Сайту.

3.2. Адміністрація Сайту може в будь-який момент і без повідомлення Користувача поступитися (передати) своїми правами та обов’язками за даними Умовами третій стороні.

3.3. З метою поліпшення Сайту, його послуг та сервісів, Адміністрація має право обробляти й аналізувати персональні дані Користувача з метою аутентифікації Користувача та одержання Користувачем персоналізованої (таргетованої) реклами тощо.

3.4. Бездіяльність зі сторони Сайту у разі порушення будь-ким з Користувачів положень даних Умов не позбавляє Адміністрацію права вживати подальші відповідні дії для захисту своїх інтересів та авторських прав на матеріали Сайту, що охороняються у відповідності до законодавства та цих Умов.

3.5. На Сайті можуть міститися посилання на сторонні сайти. Сторонні сайти також можуть надавати посилання на Сайт. При цьому сторонні сайти діють у відповідності зі своїми власними умовами використання та політиками конфіденційності та безпеки.

3.6. Інші умови використання Сайту:

  • Сайт не несе відповідальності за використання третіми особами інформації, розміщеної Користувачем на Сайті, включаючи її копіювання, відтворення й поширення, здійснені як у рамках Сайту, так й іншими можливими способами.
  • Сайт не відшкодовує збитки, прямі або непрямі, заподіяні Користувачеві або третім особам у результаті використання або невикористання, у т.ч. неможливості використання Сайту.
  • Сайт не приймає на себе зобов'язань по перевірці, зміні та контролю інформації, що розташована будь-ким на Сайті, не гарантує й не несе відповідальності за достовірність інформації, її законність, якість та відповідність конкретним запитам і потребам Користувачів.
  • Сайт не несе відповідальності за зміст сайтів, що не належать Адміністрації, посилання на які можуть бути присутні на Сайті, і не гарантує їхньої доступності, коректної роботи й відповідності заявленій тематиці.
  • Сайт не контролює сторонні сайти і при використанні Сайту Користувач погоджується з тим, що Сайт не несе відповідальності за доступність цих сайтів, інформацію, що міститься на них, рекламні дані та будь-які інші послуги і матеріали, що містяться на таких сайтах. Крім того, Користувач визнає, що Сайт не несе відповідальності за будь-яку шкоду, завдану або пов'язану з використанням будь-яких даних, рекламних оголошень, продуктів або матеріалів, доступних на таких сайтах.
  • Сайт не несе жодної відповідальності за захист персональних даних, розміщених Користувачем, від неправомірного або випадкового доступу до них, знищення, перекручення, блокування, копіювання, поширення персональних даних, а також інших неправомірних дій.
  • Сайт не несе жодної відповідальності за порушення прав третіх осіб в результаті дій Користувача з розміщення таких персональних даних.

4. Інтелектуальна власність

4.1. Користувач, що розміщує на Сайті будь-яку інформацію, яка містить об'єкти інтелектуальної власності, включаючи, але не обмежуючись, текст, графічні зображення, аудіо та відео продукцію, комп'ютерні програми, бази даних, знаки для товарів і послуг тощо, гарантує, що завантаження на Сайт, копіювання й використання даної інформації та/або об'єктів інтелектуальної власності, що містяться в ній, не буде порушувати прав третіх осіб;

4.2. Розміщуючи на Сайті інформацію, що містить об'єкти інтелектуальної власності, Користувач безоплатно надає Адміністрації права на ці об'єкти інтелектуальної власності, зокрема на відтворення, модифікацію, адаптацію й публікацію інформації та об'єктів інтелектуальної власності, що містяться в ній.

4.3. Використання Сайту не надає Користувачеві прав або ліцензій на будь-яке використання будь-яких знаків для товарів і послуг, об’єктів авторського права чи суміжних прав, об’єктів промислової власності чи інших об’єктів інтелектуальної власності.

4.4. Сайт є об’єктом авторських прав виключно Адміністрації, які захищаються чинним законодавством України та цими Умовами.

5. Інші умови

5.1. Всі можливі суперечності, що витікають із даних Умов або пов’язані з ними, підлягають вирішенню у відповідності до чинного законодавства України.

5.2. Сайт надається «Petitions.com.ua» «як є». Адміністрація не гарантує відповідність Сайту цілям і очікуванням Користувача, його безперебійну й безпомилкову роботу, а також схоронність облікового запису Користувача й інформації, що розміщена Користувачем на Сайті.

5.3. Визнання судом будь-якого положення Умов недійсним або таким, яке не підлягає виконанню не робить інші положення Умов недійсними.

5.4. До даних Умов, а також у відносинах між Адміністрацією Сайту й Користувачем, що виникають у зв'язку з використанням Сайту, застосовується законодавство України. Кожна сторона незаперечно погоджується з тим, що відповідні суди України мають виняткову юрисдикцію відносно будь-яких претензій, спорів або розбіжностей, що стосуються Умов користування Сайтом.

З повагою,
Адміністрація Сайту.